Emiliano Castagna

Specjalista od włoskiej kuchni, Mediolańczyk z pochodzenia. Właściciel studia kulinarnego Włoska Akademia Kulinarna. Wiceprezes i członek zarządu we Włoskiej Izbie Handlowo-Przemysłowej, w Polsce odpowiedzialny za sektor spożywczo-winiarski i turystyczny. Miłość do gotowania ma we

Julita Strzałkowska

Z zamiłowania do sztuki kulinarnej, od wielu lat prowadzi bloga https://wrzacakuchnia.pl/ Wiedzę o gotowaniu zdobywała szkoląc się u topowych polskich szefów kuchni oraz w trakcie licznych podróży. Tworzy przepisy i robi zdjęcia dla wielu

Jakub Botta

Jest kucharzem z zamiłowania, w kuchni jest zadziorny, łamie konwenanse oraz uwielbia eksperymentować. Najbliższa jest mu kuchnia polska i śródziemnomorska. Bardzo chętnie dzieli się swoją wiedzą podczas prowadzenia warsztatów oraz pokazów live cooking. Pracował

Anna Witkowska-Filipowicz

Polonistka z wykształcenia na codzień zajmująca się content marketingiem. Miłośniczka dobrej kuchni uwielbiająca nowinki technologiczne, które ułatwiają codzienne obowiązki, takie jak sprzątanie czy gotowanie oraz nowoczesne przyrządy, pomagające dbać o siebie i rodzinę. Podróżuje

Artur Kapecki

Student automatyki i robotyki, który zawodowo zajmuje się automatyzacją linii produkcyjnych różnych firm. Dodatkowo realizuje się w social mediach, min. prowadzi swój profil na Instagramie  Uwielbia góry, samoloty i oczywiście szybkie samochody, ale przede

Aleksandra Sztreker

Z wykształcenia jest filologiem. Pracowała w korporacji a po odejściu z niej pokochała pieczenie, w szczególności tortów. Gotowanie i pieczenie to dla niej forma relaksu, dodatkowo uwielbia rozpieszczać jedzeniem swoich bliskich. Jej idea to "pysznie i zdrowo", dlatego

Jakub Kuroń

Gotowanie ma we krwi. Syn Macieja Kuronia, wnuk Jacka Kuronia. Zawodowo szef kuchni w firmie "Kuroniowie diety" i fundacji "Kuroniówka". Zarządza trzema warszawskimi restauracjami, uczy technik gotowania, dzieli się wiedzą na temat kulinariów, przygotowuje

Agata Jędraszczak

Z wykształcenia jest prawnikiem, jednak to w kuchni znalazła „swoje miejsce”. Od lutego 2009 roku tworzy blog kulinarny „Kuchnia Agaty”. Autorka książki kucharskiej „Dieta Agaty”. Prowadzi programy w stacji Kuchnia+ (Dieta Agaty, ImprezuJemy), gotuje gościnnie