Bruschetta z sałatką z bobu i serem Džiugas
Jedna z najpopularniejszych włoskich przekąsek w wydaniu z serm długodojrzewającym.
Jedna z najpopularniejszych włoskich przekąsek w wydaniu z serm długodojrzewającym.
100 g sera Džiugas Mild 12 miesięcy
200 g bobu
100 g pomidorków
świeża mięta
pieczywo
oliwa, sól i pieprz do smaku
Przygotowanie naszej sałatki zaczniemy od ugotowania bobu. Wrzucamy go do osolonego wrzątku i gotujemy przez 10 – 15 minut, aż będzie miękki.
Gdy bób się gotuje, możemy przygotować pomidorki. Kroimy je na ćwiartki.
Teraz czas na świeżą miętę. Zrywamy liście z gałązek i drobno je siekamy.
Gdy bób jest gotowy, odcedzamy go i płuczemy pod zimną wodą. Następnie obieramy i dodajemy go do miski.
Dorzucamy bób i posiekaną miętę, sól, pieprz i łyżkę oliwy z oliwek.
Na koniec dodajemy nasz wyjątkowy ser Džiugas 12-miesięczny. Ten ser ma intensywny smak i doskonale sprawdzi się w naszej sałatce. Teraz wszystkie składniki mieszamy delikatnie, aby dobrze się połączyły.
Nasza sałatka jest gotowa! Teraz czas na pyszne bruschetty. Możecie użyć gotowych tostów lub samodzielnie przygotować pieczywo i je opiec. Następnie układamy na nich naszą sałatkę z bobu, pomidorków, mięty i sera Džiugas.
@tiptopchef Jedna z najpopularniejszych włoskich przekąsek w naszym wydaniu☺️ #bruschetta #serdziugas #dziugas #sałatkazbobem #bób #przekąska ♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series