Gulasz z pieczonych warzyw z polędwiczką wieprzową lub tofu
Gulasz w dwóch wersjach na bazie aromatycznych pieczonych warzyw zasmakuje z pewnością każdemu.
Gulasz w dwóch wersjach na bazie aromatycznych pieczonych warzyw zasmakuje z pewnością każdemu.
2 marchewki
1 pasternak
ćwiartka selera
200 g drobnych ziemniaków
3-4 szalotki
4 ząbki czosnku
garść grzybów shiitake
1 opakowanie Fix Vegeta Natur gulasz
1 łyżka koncentratu pomidorowego
300 g polędwiczki wieprzowej
1 kostka tofu wędzonego
2 łyżki sosu sojowego
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Warzywa marchew, pasternak, seler kroimy w dużą kostkę. Ziemniaki szorujemy, dzielimy na ćwiartki. Szalotkę dzielimy na połówki, czosnek obieramy z łupin. Pokrojone warzywa, ziemniaki, szalotkę oraz czosnek przekładamy na blachę do zapiekania. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Zapiekamy przez 20 minut w 220°C aż będą ciemnozłote. Warzywa możemy również opiec na mocno rozgrzanej żeliwnej patelni. Upieczone warzywa przekładamy do garnka, dodajemy grzyby shiitake oraz koncentrat pomidorowy. Następnie wlewamy Fix Vegeta Natur gulasz wymieszane z 400 ml letniej wody. Polędwiczkę kroimy w plastry. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, smażymy na oliwie na złoto. Tofu kroimy w kostkę. Następnie polewamy sosem sojowym, smażymy na oliwie na złoto. Do bazy gulaszu w zależności od wybranej wersji dodajemy tofu lub mięso. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
@tiptopchef Którą wersję tego pysznego dania wybierasz? 😀#vegetanaturfix #vegeta #vegetanatur #gulasz #miesneczywege #vege #warzywa #szybkiobiad #fix #vegetafix ♬ PLAYA MERENGUE - Nomad & Lola