Kolorowe spaghetti warzywne z sosem pomidorowym

Warzywny makaron to jeden z gorętszych kulinarnych trendów tego roku. Jeśli jeszcze do tej pory nie wyczarowaliście go w swojej kuchni czas nadrobić te zaległości.
Warzywny makaron to jeden z gorętszych kulinarnych trendów tego roku. Jeśli jeszcze do tej pory nie wyczarowaliście go w swojej kuchni czas nadrobić te zaległości.
cukinia – 2 średnie sztuki
marchewka -2 duże sztuki
ząbek czosnku
pomidorki koktajlowe – ok. 20 szt
groszek – 1 szklanka (może być mrożony)
oliwa – 3 łyżki
masło – 1 łyżeczka
parmezan – świeżo tarty, ok 4 łyżek
sól, pieprz – do smaku
Za pomocą spiralizera robimy makaron z marchewki (spaghetti) oraz makaron z cukinii (sprężynki). W naczyniu – brytfannie, rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony czosnek, a następnie groszek. Przesmażamy. Gdy groszek będzie miękki, dodajemy przygotowany wcześniej makaron z marchewki, a następnie cząstki pomidorów. Krótko przesmażamy. Dodajemy makaron z cukinii. Przesmażamy jeszcze chwilę – warzywa mają pozostać jędrne i lekko chrupiące. Mieszamy, przyprawiamy do smaku, przekładamy na talerze. Wierzch ozdabiamy tartym parmezanem.
@tiptopchef Piękny, prosty i niezwykle pyszny makaron z warzyw😀#amicaagd #amicaforliving #AmicaAGD #AmicaForLiving #polskamarkaAGD #spaghetti #dc #pysznyobiad ♬ ALMOST HOME - Mad Adix, Marc Steinmeier