Marynowane mini patisony i mini cukinie
Marynowane warzywa to idealna propozycja na zimę. Zamknij smaki lata w słoikach i wracaj do nich, ilekroć masz ochotę!
Marynowane warzywa to idealna propozycja na zimę. Zamknij smaki lata w słoikach i wracaj do nich, ilekroć masz ochotę!
pół kg mini cukinii
pół kg mini patisonów
1 ząbek czosnku
koper
kilka ziaren pieprzu czarnego Kotanyi
ziele angielskie Kotanyi
kilka ziaren gorczycy Kotanyi
liść laurowy Kotanyi
5-6 słoików 0,5l
zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu
4 łyżki cukru
1 łyżka soli – Kotanyi Sól z Kopalni Soli Wieliczka
Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy. Przyprawy układamy estetycznie w słoikach. Dla dekoracji można uzupełnić je papryczkami. Warzywa paukładać w słoikach. Zalać zalewą i pasteryzować 10 min.
@tiptopchef Marynowane warzywa to idealna propozycja na zimę. Zamknij smaki lata w słoikach i wracaj do nich, ilekroć masz ochotę! #marynowanewarzywa #kotanyi #przyprawy ♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series