Naleśniki mocno serowe

Naleśniki w nieco innej wersjj, idealne na drugie śniadanie.
Naleśniki w nieco innej wersjj, idealne na drugie śniadanie.
75 g sera Džiugas Piquant 18 miesięcy
3 jajka
250 ml mleka
250 ml wody gazowanej
szczypta soli
3 łyżki oleju
90 g mąki pszennej
W dużej misce umieść wszystkie składniki poza serem: 190g mąki pszennej, 3 jajka, 250 ml mleka, 250 ml wody gazowanej, szczyptę soli, i 3 łyżki oleju. Następnie trzepaczką należy wyrobić ciasto. Dodać starty na drobnej tarce ser Džiugas Piquant 18 miesięcy i ponownie wymieszać.
Rozgrzej patelnię. Rozprowadź łyżkę ciasta na patelni i smaż z każdej strony aż się zarumieni.
Po usmażeniu zwiń naleśniki w rulon, co kilka cm wbij wykałaczki, pokrój pomiędzy nimi i powstałe ślimaczki zapakuj do lunchboxa.
@tiptopchef Naleśniki w nieco innej wersjj, idealne na drugie śniadanie😃#naleśniki #serdziugas #ser #dziugas #przekaska #przekaskadoszkoly ♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series