Naleśniki mocno serowe

Naleśniki w nieco innej wersjj, idealne na drugie śniadanie.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 30 min

Składniki

75 g sera Džiugas Piquant 18 miesięcy

3 jajka

250 ml mleka

250 ml wody gazowanej

szczypta soli

3 łyżki oleju

90 g mąki pszennej

 

Sposób przygotowania

W dużej misce umieść wszystkie składniki poza serem: 190g mąki pszennej, 3 jajka, 250 ml mleka, 250 ml wody gazowanej, szczyptę soli, i 3 łyżki oleju. Następnie trzepaczką należy wyrobić ciasto. Dodać starty na drobnej tarce ser Džiugas Piquant 18 miesięcy i ponownie wymieszać.

Rozgrzej patelnię. Rozprowadź łyżkę ciasta na patelni i smaż z każdej strony aż się zarumieni.

Po usmażeniu zwiń naleśniki w rulon, co kilka cm wbij wykałaczki, pokrój pomiędzy nimi i powstałe ślimaczki zapakuj do lunchboxa.