Pieczone marchewki w glazurze miodowej

Karmezlizowane marchewki z nutką magii 🙂

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 20min

Składniki

500 g marchewek, obranych i pokrojonych na niewielkie kawałki
2 łyżki oleju Beskidzkiego
3 łyżki miodu
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
Opcjonalnie: posiekana świeża pietruszka lub natka do dekoracji

Przygotowanie

Umyj i pokrój marchewki. Zagotuj wodę z solą w dużym garnku. Odcedź.
Rozgrzej patelnię z dwoma łyżkami oleju Beskidzkiego.
W miseczce pomieszaj miód z pieprzem i solą. Wyłóż marchewki na patelnię i polej miodem. Smaż kilka minut aż miód się skarmelizuje.
Po zdjęciu z patelni posyp natką pietruszki. Smacznego!
@tiptopchef Karmelizowane marchewki z nutką magii! 🔮 Przygotowaliśmy dla was przepis na wyjątkowe karmelizowane marchewki 🥕które rozpływają się w ustach. A co sprawia, że stają się jeszcze smaczniejsze? Oczywiście, nasz ulubiony Olej Beskidzki! 🌟 #przekąska #marchewki #współpracapłatna #wege #przepis #OlejBeskidzki ♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series