Roladki z serka i łososia z jajami faszerowanymi

Sposób na pyszną przystawkę, która zaskoczy gości niepowtarzalnym smakiem i pięknie zaprezentuje się na talerzu.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 20min

Składniki i sposób przygotowania

pszenne placki „tortilla”

serek kremowy

wędzony na zimno łosoś

świeże kiełki

mielony pieprz Kotanyi

Na plackach rozsmarowujemy serek, doprawiamy mielonym pieprzem. Rozkładamy kawałki łososia i kiełki. Placki zwijamy w roladę i kroimy na poprzeczne kawałki.

Jaja faszerowane:

Jajka ugotowane na twardo

 

Nadzienie I

Awokado, żółtko, majonez, sok z cytryny

Awokado rozgniatamy z żółtkiem na gładki krem. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, mielonym pieprzem i solą. Farszem nadziewamy białka jajek.

Nadzienie II

Suszone pomidory, posiekane oliwki, żółtko, majonez

Suszone pomidory i oliwki bardzo drobno siekamy. Łączymy z żółtkiem jajka i majonezem. Doprawiamy mielonym pieprzem Kotanyi. Mieszamy. Farszem nadziewamy białka jajek.

@tiptopchef Pomysł na szybką i efektowną przystawkę, która sprawdzi się zawsze 😀#roladki #jajkafaszerowane #przystawka #przystawkinaimpreze #food #kotanyi #przyprawy ♬ Dialed In - Chris Alan Lee