Ryba z pieca

Brakuje Ci pomysłu na smaczny i szybki obiad? Ryba z pieca z brokułami to idealne rozwiązanie.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 40min
Czas całkowity 40min

Składniki

50-75 g kaszy jaglanej

30 g orzechów z nerkowca

ryba z pieca z brokułami FRoSTY

50 g rukoli

50 g pomidorków cherry

papryczka chilli

30 g pestek ze słonecznika

Sos

25 ml oliwy

1 łyżka stołowa musztardy ostrej (sarepskiej)

1 łyżka stołowa miodu

2 łyżki soku z cytryny

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie

Wsypujemy kaszę jaglaną do osolonej, gotującej się wody i trzymamy przez 15 min. na małym ogniu pod przykryciem (50 g kaszy w 100 ml wody). Rybę prosto z zamrażarki wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na 35 minut. Papryczkę chilli siekamy na drobne kawałeczki. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Mieszamy z rukolą. W małej miseczce mieszamy musztardę z miodem, dodajemy sok z cytryny, ponownie mieszamy, dodajemy oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czekamy 10 minut, aż sos się przegryzie. Sałatę polewamy sosem i dodajemy słonecznik. Kaszę mieszamy z orzechami nerkowca. Rybę bezpośrednio z tacki kładziemy na kaszy.