Ryba z pieca
Brakuje Ci pomysłu na smaczny i szybki obiad? Ryba z pieca z brokułami to idealne rozwiązanie.
Brakuje Ci pomysłu na smaczny i szybki obiad? Ryba z pieca z brokułami to idealne rozwiązanie.
50-75 g kaszy jaglanej
30 g orzechów z nerkowca
ryba z pieca z brokułami FRoSTY
50 g rukoli
50 g pomidorków cherry
papryczka chilli
30 g pestek ze słonecznika
Sos
25 ml oliwy
1 łyżka stołowa musztardy ostrej (sarepskiej)
1 łyżka stołowa miodu
2 łyżki soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Wsypujemy kaszę jaglaną do osolonej, gotującej się wody i trzymamy przez 15 min. na małym ogniu pod przykryciem (50 g kaszy w 100 ml wody). Rybę prosto z zamrażarki wstawiamy do piekarnika na 200 stopni na 35 minut. Papryczkę chilli siekamy na drobne kawałeczki. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Mieszamy z rukolą. W małej miseczce mieszamy musztardę z miodem, dodajemy sok z cytryny, ponownie mieszamy, dodajemy oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czekamy 10 minut, aż sos się przegryzie. Sałatę polewamy sosem i dodajemy słonecznik. Kaszę mieszamy z orzechami nerkowca. Rybę bezpośrednio z tacki kładziemy na kaszy.
@tiptopchef Szukasz pomysłu na szybki obiad? Oto on😉##szybkiobiad ##frosta ##przepisztiktoka ##obiadw15minut
♬ Dialed In - Clutch