Schab z warzywami

Smaczny, miękki i rozpływający się w ustach schab z kolorowymi warzywami.
Smaczny, miękki i rozpływający się w ustach schab z kolorowymi warzywami.
puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle
1 opakowanie fasolki szparagowej Bonduelle mrożonej
1 puszka młodej marchewki ekstra drobnej Bonduelle
1 puszka buraczków Bonduelle
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
1 kg schabu bez kości
przyprawy do schabu:
4 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej
½ łyżeczki papryki w proszku ostrej
1 łyżeczka soli
Wszystkie przyprawy, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Schab nacieramy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na noc. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wyjmujemy schab z lodówki, wkładamy do naczynia do zapiekania z przykryciem lub do rękawa piekarniczego. Pieczemy pod przykryciem 60 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 10 – 15 minut, aby wierzch się zarumienił. Rozmrożoną fasolkę wsypujemy do garnka i gotujemy. Warzywa z puszki odsączamy wsypujemy do miski. Do warzyw dodajemy ugotowaną fasolkę. Doprawiamy solą i pieprzem, oraz łyżką oliwy, mieszamy, wykładamy na talerz.Upieczony schab kroimy w plastry, kładziemy na mieszance warzyw.
@tiptopchef Smaczny, miękki i rozpływający się w ustach schab z kolorowymi warzywami😀 #bonduelle #warzywneinspiracje #schabzwarzywami #pomyslnaobiad #szybkiobiad #szybkoismacznie #gotujzBonduelle #wspolpraca ♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series