Wegańskie burgery z buraka

Wegańskie burgery na dobre zagościły na naszych stołach i na naszym kanale. Dziś wersja buraczana.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 30min

Składniki

2 bułki hamburgerowe PANO

4 łyżki majonezu wegańskiego GO VEGE

4 liście sałaty rzymskiej baby

2 burgery z burakami GO VEGE

12 łyżek OAT JOGU Pure GO VEGE

20 listków mięty Vital Fresh

4 łyżki kiełków z rzodkiewki lub jarmużu

2 łyżeczki oliwy z oliwek goBio

sól

 

 

Przygotowanie

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek goBio, smażymy burgery z burakami GO VEGE z każdej ze stron do lekkiego zarumienienia.

Bułki hamburgerowe PANO przekrajamy i podgrzewamy na suchej patelni.

W tym czasie przekładamy do miseczki OAT JOGU Pure GO VEGE, dodajemy posiekane listki mięty oraz sól i mieszamy.

Podgrzane połówki bułek smarujemy majonezem wegańskim GO VEGE, układamy sałatę, burgery, polewamy sosem jogurtowym, dodajemy kiełki.

@tiptopchef

Banalnie proste, doskonałe w smaku…@biedronka @wloskaakademiakulinarna ##wegeburger ##burgerzburaka ##wegedanie ##przepisztiktoka

♬ PLAYA MERENGUE - Nomad & Lola