Wegańskie burgery z buraka

Wegańskie burgery na dobre zagościły na naszych stołach i na naszym kanale. Dziś wersja buraczana.
Wegańskie burgery na dobre zagościły na naszych stołach i na naszym kanale. Dziś wersja buraczana.
2 bułki hamburgerowe PANO
4 łyżki majonezu wegańskiego GO VEGE
4 liście sałaty rzymskiej baby
2 burgery z burakami GO VEGE
12 łyżek OAT JOGU Pure GO VEGE
20 listków mięty Vital Fresh
4 łyżki kiełków z rzodkiewki lub jarmużu
2 łyżeczki oliwy z oliwek goBio
sól
Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek goBio, smażymy burgery z burakami GO VEGE z każdej ze stron do lekkiego zarumienienia.
Bułki hamburgerowe PANO przekrajamy i podgrzewamy na suchej patelni.
W tym czasie przekładamy do miseczki OAT JOGU Pure GO VEGE, dodajemy posiekane listki mięty oraz sól i mieszamy.
Podgrzane połówki bułek smarujemy majonezem wegańskim GO VEGE, układamy sałatę, burgery, polewamy sosem jogurtowym, dodajemy kiełki.
@tiptopchef Banalnie proste, doskonałe w smaku…@biedronka @wloskaakademiakulinarna ##wegeburger ##burgerzburaka ##wegedanie ##przepisztiktoka
♬ PLAYA MERENGUE - Nomad & Lola