Zupa warzywna z porów i cukinii podawana z grzanką

Super prosta i super pyszna zupa jarzynowa, to całoroczna propozycja na smaczną zupę dla całej rodziny.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 15min
Czas całkowity 30min

Składniki

1 duża cukinia – 1 szt.
2 łodygi selera naciowego i
6 małych ziemniaków
1 por – ok. 10 cm
2 łyżki masła
śmietanka: do podania

sól, pieprz

 

Przygotowanie

Warzywa kroimy w mniejsze kawałki (widoczne logo Valdinox na desce), przesmażamy na maśle w garnku Valdinox linia Expert. Zalewamy wodą (bulionem warzywnym) do poziomu składników.
Gotujemy do miękkości, następnie miksujemy na gładki krem. Doprawiamy śmietanką, solą i pieprzem.

Do podania przygotowujemy grzanki – kromki pieczywa zarumienione na oliwie – smażymy na patelni Valdinox linia Expert. Do ozdoby na oliwie smażymy także świeże listki bazylii.