Pudding świętomarciński

Pysznie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Może być doskonałym pomysłem na śniadanie, kolację lub deser.
Pysznie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Może być doskonałym pomysłem na śniadanie, kolację lub deser.
3 rogale świętomarcińskie
1 szklanka mleka
½ szklanki śmietanki kremówki
2 jajka
1 łyżeczka naturalnej esencji waniliowej
1 łyżka masła
3 łyżki płatków migdałów
Rogale kroimy w plastry. Z mleka, śmietanki, jajek i esencji waniliowej robimy zalewę. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy rogale. Zalewamy mieszanką jajeczną. Wierzch posypujemy migdałami i całość wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut w (180 stopni), aż wierzch ładnie się zarumieni. Podajemy na ciepło.
@tiptopchef Pyszny, słodki, rozpływający się w ustach, zadowoli kubki smakowe każdego! ##pudding ##deser ##przepisztiktoka ##rogaleświętomarcińskie @biedronka
♬ CRUISING SAILOR - Fridolin Walcher