Pudding świętomarciński

Pysznie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Może być doskonałym pomysłem na śniadanie, kolację lub deser.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 10min
Czas całkowity 45min

Składniki

3 rogale świętomarcińskie

1 szklanka mleka

½ szklanki śmietanki kremówki

2 jajka

1 łyżeczka naturalnej esencji waniliowej

1 łyżka masła

3 łyżki płatków migdałów

 

Przygotowanie

Rogale kroimy w plastry. Z mleka, śmietanki, jajek i esencji waniliowej robimy zalewę. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy rogale. Zalewamy mieszanką jajeczną. Wierzch posypujemy migdałami i całość wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut w (180 stopni), aż wierzch ładnie się zarumieni. Podajemy na ciepło.

@tiptopchef

Pyszny, słodki, rozpływający się w ustach, zadowoli kubki smakowe każdego! ##pudding ##deser ##przepisztiktoka ##rogaleświętomarcińskie @biedronka

♬ CRUISING SAILOR - Fridolin Walcher