Pudding chia z czekoladowym kremem awokado

Pudding chia zawojował nasze podniebienia na dobre. To zarówno wspaniały deser, jak i doskonałe, lekkie śniadanie.
Pudding chia zawojował nasze podniebienia na dobre. To zarówno wspaniały deser, jak i doskonałe, lekkie śniadanie.
– 1 szklanka mleka roślinnego
– 1 łyżka śmietany roślinnej
– 4 łyżki nasion chia
– 2 łyżki (do smaku) cukru, ksylitolu lub innego słodzika
– 1 miękkie awokado
– 3 łyżki ciemnego kakao
– 1 lub 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
– 1 łyżka śmietany roślinnej
– do podania: świeże truskawki
W miseczce łączymy mleko roślinne z nasionami chia, cukrem (słodzikiem) i śmietaną roślinną. Odstawiamy na pół godziny. W szklaneczkach układamy ćwiartki truskawek, zalewamy puddingiem chia. Wstawiamy na kilka godzina do lodówki. Awokado miksujemy z miodem, ciemnym kakao i śmietaną na gładki krem. Porcję kremu układamy na puddingu z chia. Ozdabiamy truskawkami.
@tiptopchef Słodko i zdrowo jednocześnie? Oczywiście! Wypróbujcie nasz przepis!##puddingchia ##chiapudding ##zdrowydeser ##przepisztiktoka
♬ Level Up - Ciara