Szparagi w panko
Tak przygotowane szparagi polecamy miłośnikom szparagów oraz szybkich i wyjątkowych dań.
Tak przygotowane szparagi polecamy miłośnikom szparagów oraz szybkich i wyjątkowych dań.
1 pęczek zielonych szparagów (500 g)
2 jajka
1 szklanka panko
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
do podania cząstki cytryny
Szparagi umyj pod zimną, bieżącą wodą. Odetnij zdrewniałe końcówki. Przełóż na płaską formę do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym, doprawionym solą i pieprzem jajkiem. Posyp panko. Zapiekaj w 200°C „góra – dół” przez 15 minut.
Upieczone posól, podawaj z cząstką cytryny.
@tiptopchef Otwieramy sezon na szparagi! ##szparagi ##panko ##przepisztiktoka ##przekaska ##asparagus
♬ Paradise - Meduza