Wytrawne muffiny z dynią, serem kozim i tymiankiem
Szybkie w przygotowaniu, idealne na przekąskę, śniadanie czy kolację
Szybkie w przygotowaniu, idealne na przekąskę, śniadanie czy kolację
3 jajka
100 g serka naturalnego kremowego koziego
100 g dyni
8 plastrów rolady koziej dojrzewającej
kilka gałązek świeżego tymianku lub 1-2 łyżeczki suszonego
2 łyżki mąki
sól i pieprz do smaku
kiełki do ozdoby
Oddziel żółtka i białka, białka ubij na sztywną pianę za pomocą robota kuchennego MUM5 Bosch. Dynię obierz i pokrój w małą kostkę. Do miski miksera przełóż żółtka, serek, dynię, tymianek, mąkę, dodaj soli i pieprzu, całość wymieszaj. Dodaj ubite białka, ponownie wymieszaj. Masę nakładaj do foremek z papilotami muffinkowymi. Na górę każdego muffinka połóż plaster rolady i gałązkę tymianku. Muffiny piecz korzystając z systemu Perfect Bake dostępnego w piekarnikach Bosch (automatyczne ustawianie optymalnej temperatury, rodzaju grzania i czasu dla niezliczonej ilości różnych potraw). Po wyjęciu z piekarnika muffiny udekoruj kiełkami i podawaj ciepłe.
@tiptopchef Śmiało możecie je podać na przekąskę, czy zabrać do pracy ##BoschHome ##AkademiaSmaku##WszystkieWymiarySmaku ##PerfekcyjneSmaki#M#axoMixx #P#erfectBake
♬ SOLD OUT - Devin Kennedy