Kotleciki z dorsza na potrawce z ryżu

Znudziła ci się klasyczna ryba w panierce? Wypróbuj przepis na delikatne i miękkie kotleciki z dorsza. Proste danie, które jest lubiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 20min

Składniki

1 opakowanie kotlecików z dorsza Gourmês

2 małe papryki ½ cebuli

1 ząbek czosnku

ok. ½ litra bulionu

¾ szklanki ryżu

½ szklanki ciecierzycy Gourmês

oliwa z oliwek

natka pietruszki

 

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę i rozdrobniony czosnek. Dodajemy ryż, mieszamy i wlewamy bulion. Gotujemy do miękkości na małym ogniu, pod koniec dodajemy ciecierzycę. Kotleciki z dorsza smażymy na złoto na oliwie. Na talerz nakładamy porcję ryżu, posypujemy natką pietruszki, na wierzchu układamy dorsza.