Kotleciki z dorsza na potrawce z ryżu
Znudziła ci się klasyczna ryba w panierce? Wypróbuj przepis na delikatne i miękkie kotleciki z dorsza. Proste danie, które jest lubiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych.
Znudziła ci się klasyczna ryba w panierce? Wypróbuj przepis na delikatne i miękkie kotleciki z dorsza. Proste danie, które jest lubiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych.
1 opakowanie kotlecików z dorsza Gourmês
2 małe papryki ½ cebuli
1 ząbek czosnku
ok. ½ litra bulionu
¾ szklanki ryżu
½ szklanki ciecierzycy Gourmês
oliwa z oliwek
natka pietruszki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę i rozdrobniony czosnek. Dodajemy ryż, mieszamy i wlewamy bulion. Gotujemy do miękkości na małym ogniu, pod koniec dodajemy ciecierzycę. Kotleciki z dorsza smażymy na złoto na oliwie. Na talerz nakładamy porcję ryżu, posypujemy natką pietruszki, na wierzchu układamy dorsza.
@tiptopchef Proste i smaczne danie dla dużych i małych smakoszy☺️##kotletyrybne ##przepisztiktoka ##czasnaportugalie ##biedronka
♬ PLAYA MERENGUE - Nomad & Lola