Zapiekanka mexican chicken

Szybkie i sycące danie w stylu meksykańskim. Musisz spróbować!

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 30min

Składniki

1 opakowanie Mexican Chicken marki FRoSTA

3 łyżki tartego sera cheddar

4 łyżki kwaśnej śmietany

kilka marynowanych papryczek chili/jalapeno

świeża kolendra lub natka pietruszki

kilka chrupek „nachos”

3 łyżki oleju

Przygotowanie

Danie Mexican Chicken przygotowujemy na patelni zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Naczynie do zapiekania smarujemy odrobiną oleju, wykładamy do środka danie. Wierzch posypujemy serem, wstawiamy na kilka minut pod nagrzany grill piekarnika. Do porcji dania dodajemy kleks kwaśnej śmietany, pikantną papryczkę i świeże zioła. Posypujemy pokruszonymi chrupkami „nachos”.

@tiptopchef

Lubisz zapiekanki i kuchnię meksykańską? To przepis dla Ciebie! ##smacznaiprosta ##naturalniejakuciebie ##bezdodatków ##frosta

♬ Candy Crush - David Das