Warzywny burger
Świetnie smakuje podany na talerzu a także w klasycznej wersji z bułką
Świetnie smakuje podany na talerzu a także w klasycznej wersji z bułką
1 opakowanie burgerów z kalafiora i brokuła FRoSTY
1 pęczek zielonych szparagów
2 jajka
2 łyżki oliwy
sól,
pieprz
Burgery przygotowujemy według instrukcji dołączonej do opakowania – na patelni lub w piekarniku. Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Szparagi skrapiamy oliwą i smażymy na chrupko, na patelni grillowej. Smażymy jajka sadzone. Na szparagach układamy upieczonego burgera. Na wierzch kładziemy jajko sadzone. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem i opcjonalnie listkami tymianku.
@tiptopchef Podany na talerzu prezentuje się rewelacyjnie a smakuje wybornie 😉##burgerwarzywny ##frosta ##przepisztiktoka
♬ CRUISING SAILOR - Fridolin Walcher