Warzywny burger

Świetnie smakuje podany na talerzu a także w klasycznej wersji z bułką

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 20min

Składniki

1 opakowanie burgerów z kalafiora i brokuła FRoSTY

1 pęczek zielonych szparagów

2 jajka

2 łyżki oliwy

sól,

pieprz

 

Przygotowanie

Burgery przygotowujemy według instrukcji dołączonej do opakowania – na patelni lub w piekarniku. Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Szparagi skrapiamy oliwą i smażymy na chrupko, na patelni grillowej. Smażymy jajka sadzone. Na szparagach układamy upieczonego burgera. Na wierzch kładziemy jajko sadzone. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem i opcjonalnie listkami tymianku.

@tiptopchef

Podany na talerzu prezentuje się rewelacyjnie a smakuje wybornie 😉##burgerwarzywny ##frosta ##przepisztiktoka

♬ CRUISING SAILOR - Fridolin Walcher