Burger rybny

Fishburger z paluszkami rybnymi, kolorowymi dodatkami i ulubionym sosem to lżejsza alternatywa dla tradycyjnych burgerów. Szybko i prosto i efektownie!

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 30min

Składniki

2 bułki do burgerów

opakowanie paluszków rybnych FRoSTY

kilka liści sałaty

pomidor

1 łyżka majonezu

1 łyżka jogurtu greckiego

1 korniszon

2 łyżki posiekanego szczypioru

 

Przygotowanie

Paluszki przygotowujemy w piekarniku lub na patelni zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Bułki przekrajamy i podgrzewamy na patelni grillowej. W miseczce łączymy drobno posiekany korniszon, szczypior, majonez i jogurt. Pomidor kroimy w plastry. Na połowie bułki rozsmarowujemy sos. Kładziemy sałatę, pomidora, paluszki rybne i ponownie nieco sosu, przykrywamy drugą połową bułki.

@tiptopchef

Fishburger z kolorowymi dodatkami i pysznym sosem. Szybko, prosto i smacznie 😃##fishburger ##burgerrybny ##paluszkirybne ##frosta

♬ PLAYA MERENGUE - Nomad & Lola