Gulasz wegetariański
Coś dla wegetarian oraz miłośników warzyw – wegetariański gulasz! Wszyscy lubią szybkie dania jednogarnkowe, spróbujcie sami jakie to jest pyszne…i zdrowe!
Coś dla wegetarian oraz miłośników warzyw – wegetariański gulasz! Wszyscy lubią szybkie dania jednogarnkowe, spróbujcie sami jakie to jest pyszne…i zdrowe!
1 czerwona papryka
1 cebula
6 szt surowych ziemniaków
2 ząbki czosnku
400g tofu naturalnego
400 g ugotowanej ciecierzycy
400g czerwonej fasolki z puszki
800g pomidorów z puszki
280g kukurydzy z puszki
600 ml wrzątku
Łyżeczka słodkiej papryki wędzonej
Łyżeczka pieprzu ziołowego
Łyżeczka suszonego oregano
Pół łyżeczki soli
Odrobina oleju
Szczypta majeranku
Szczypta świeżego rozmarynu
Warzywa kroimy: paprykę i ziemniaki w dużą kostkę, cebulkę w malutką kostkę, czosnek rozgniatamy i drobno siekam. Tofu kroję w dużą kostkę. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy cebulkę z czosnkiem i przyprawiamy czerwoną słodką papryką wędzoną, pieprzem ziołowym, oregano. Mieszamy i przez chwilę smażymy. Dodajemy czerwoną paprykę i smażymy przez ok. 10 minut. Dodajemy ziemniaki i zalewamy całość wrzątkiem. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 min. Dodajemy resztę składników: ciecierzycę, kukurydzę, czerwoną fasolkę, tofu i pomidory z puszki. Dodajemy sól. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut. Przyprawiamy świeżym rozmarynem i szczyptą suszonego majeranku.
@tiptopchef Dzisiaj coś dla wegetarian☺️Kto zgłodniał oglądając? ##przepisztiktoka ##wegetarianizm ##tiptopchef ##gotowanienaekranie ##foodinspiration
♬ ily (i love you baby) - 2020 Remix - We Rabbitz