Jajka faszerowane pastą z awokado z serem długodojrzewającym
Smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka idealna na wielkanocny stół i nie tylko.
Smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka idealna na wielkanocny stół i nie tylko.
4 jajka
1 dojrzałe awokado
pół pęczka koperku
50 g sera Dziugas 12 miesięcy
płaska łyżka majonezu
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, wyciągamy żółtka. Wydrążamy środek awokado i polewamy sokiem z cytryny. Ugniatamy widelcem żółtka z awokado, drobno starty na tarce ser Dziugas, posiekany drobno koperek (zostawiamy kilka piórek koperku do ozdoby), majonez, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Do każdego białka wkładamy łyżkę masy z awokado i sera i ozdabiamy koperkiem.
@tiptopchef Smaczna i prosta w przygotowaniu wielkanocna przystawka 🙂#wielkanocnyprzepis #przystawka #jajkafaszerowane #dziugas #serdziugas #wspolpraca ♬ LEVEL UP - Yoo Soo Kim