Jajka faszerowane pastą z awokado z serem długodojrzewającym

Smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka idealna na wielkanocny stół i nie tylko.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 15min
Czas całkowity 30min

Składniki

4 jajka
1 dojrzałe awokado
pół pęczka koperku
50 g sera Dziugas 12 miesięcy
płaska łyżka majonezu
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, wyciągamy żółtka. Wydrążamy środek awokado i polewamy sokiem z cytryny. Ugniatamy widelcem żółtka z awokado, drobno starty na tarce ser Dziugas, posiekany drobno koperek (zostawiamy kilka piórek koperku do ozdoby), majonez, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Do każdego białka wkładamy łyżkę masy z awokado i sera i ozdabiamy koperkiem.