Sałatka ze szpinakiem, winogronami i serem długodojrzewającym

Idealne połączenie słodkiego i wytrawnego smaku. Prosta w przygotowaniu, wyjątkowa dla podniebienia sałatka.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 15min
Czas całkowity 15min

Składniki

opakowanie świeżego szpinaku 200 g
mała kiść winogron (jasne lub ciemne)
100 g orzechów włoskich
100 g sera Dziugas 24 miesiące
sok z połowy cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
łyżka musztardy francuskiej
sól, pieprz

 

Przygotowanie

Szpinak myjemy i osuszamy. Winogrona myjemy, kroimy na pół i wyciągamy pestki. Układamy na szpinaku. Dodajemy orzechy włoskie, podziugany ser Dziugas – Mieszamy składniki sosu i polewamy sałatę. Można podawać z grzankami.

@tiptopchef Idealne połączenie słodkiego i wytrawnego smaku. Prosta w przygotowaniu, wyjątkowa dla podbieniebienia😀#sałatkanaszybko #salatka #serdojrzewający #dziugas #szybkaprzekąska #współpraca #pomyslnasalatke ♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series