Krewetki z oliwkami

Krewetki z oliwkami – pyszne danie na kolację, obiad lub lunch. Dla wszystkich wielbicieli owoców morza!

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 30min

Składniki

1 opakowanie krewetek argentyńskich
½ cytryny
ok. 20 zielonych oliwek
2 łyżki kaparów
2 łyżki zimnego masła
szczypta chili
pęczek natki pietruszki
ok. 1/3 szklanki oliwy
do podania: bagietka

 

Przygotowanie

Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek.
Dodajemy rozdrobnione w palcach oliwki, kapary oraz natkę pietruszki.
Dorzucamy (rozmrożone) krewetki.
Doprawiamy chili, smażymy kilka minut.
Dodajemy masło, mieszamy sos.
Danie podajemy od razu, z dodatkiem pieczywa