Krem z pieczonych pomidorków koktajlowych

Zobaczcie jak zrobić przepyszny krem z zapiekanych pomidorków z rozmarynem i czosnkiem.

Poziom trudności łatwy
Czas przygotowania 15 min
Czas całkowity 45min

Składniki

1,5 kg pomidorków koktajlowych

3 ząbki czosnku

4 łodygi rozmarynu

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

Przygotowanie

Umyte pomidorki układamy na papierze do pieczenia, dodajemy rozmaryn. Rozgniatamy czosnek w łupinach i dodajemy do pomidorków. Całość polewamy oliwą, posypujemy solą. Zapiekamy pomidorki korzystając z systemu wyboru potrawy PerfectChef w piekarnikach Bosch. Upieczone pomidory wraz z sosem przekładamy do kielicha blendera Bosch VitaPower Serie 4, dodajemy upieczony rozmaryn oraz czosnek i miksujemy. Jeśli jest potrzeba, dodajemy więcej oliwy, soli oraz doprawiamy pieprzem.

@tiptopchef

Jeśli lubicie gęste zupy-kremy, to zdecydowanie ten przepis jest dla Was!##BoschHome ##AkademiaSmaku ##WszystkieWymiarySmaku ##PerfekcyjneSmaki ##MaxoMixx

♬ PLAYA MERENGUE - Nomad & Lola