Krem z pieczonych pomidorków koktajlowych
Zobaczcie jak zrobić przepyszny krem z zapiekanych pomidorków z rozmarynem i czosnkiem.
Zobaczcie jak zrobić przepyszny krem z zapiekanych pomidorków z rozmarynem i czosnkiem.
1,5 kg pomidorków koktajlowych
3 ząbki czosnku
4 łodygi rozmarynu
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
Umyte pomidorki układamy na papierze do pieczenia, dodajemy rozmaryn. Rozgniatamy czosnek w łupinach i dodajemy do pomidorków. Całość polewamy oliwą, posypujemy solą. Zapiekamy pomidorki korzystając z systemu wyboru potrawy PerfectChef w piekarnikach Bosch. Upieczone pomidory wraz z sosem przekładamy do kielicha blendera Bosch VitaPower Serie 4, dodajemy upieczony rozmaryn oraz czosnek i miksujemy. Jeśli jest potrzeba, dodajemy więcej oliwy, soli oraz doprawiamy pieprzem.
@tiptopchef Jeśli lubicie gęste zupy-kremy, to zdecydowanie ten przepis jest dla Was!##BoschHome ##AkademiaSmaku ##WszystkieWymiarySmaku ##PerfekcyjneSmaki ##MaxoMixx
♬ PLAYA MERENGUE - Nomad & Lola