Carpaccio z kurczaka
Zobaczcie jak zrobić wspaniałe carpaccio z piersi kurczaka. To idealne danie na przystawkę!
Zobaczcie jak zrobić wspaniałe carpaccio z piersi kurczaka. To idealne danie na przystawkę!
160 g filetu z piersi z kurczaka Kraina Mięs Nature
1 awokado Hass
Sok z 1/2 limonki
1 mały ząbek czosnku
1 pomarańcza
20 g świeżej kolendry Vital Fresh – same listki
5 g chilli bez pestek
100 g sera grillowego Tolonis
50 ml oleju rzepakowego
10g masła Mleczna Dolina
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
10 ziaren kolendry
500 ml bulionu drobiowego
20 ml oliwy z oliwek goBio
Sól pieprz do smaku
Wkładamy filet z piersi kurczaka Kraina Mięs Nature do garnka, dodajemy ziarna kolendry, liść laurowy, ziele angielskie, połowę świeżej kolendry Vital Fresh, zalewamy bulionem drobiowym. Gdy całość się zagotuje, przykrywamy garnek folią spożywczą i odstawiamy na 22-25 minut.
W międzyczasie przygotowujemy guacamole: wkładamy do miski obrane awokado bez pestki, dodajemy wyciśnięty czosnek, pokrojone chilli, sok z limonki, posiekaną pozostałą świeżą kolendrę Vital Fresh, odrobinę soku z pomarańczy oraz sól i pieprz.
Na oleju rzepakowym z dodatkiem masła Mleczna Dolina smażymy na złoty kolor ser grillowy Tolonis pokrojony w formę frytek. Wykładamy frytki na ręcznik papierowy. Filetujemy pomarańczę.
Wyjmujemy filet z piersi kurczaka z garnka i schładzamy go w lodówce, by lepiej się kroił. Kroimy go w cienkie plasterki.
Na talerzu rozkładamy guacamole, na nim układamy filet z piersi kurczaka Kraina Mięs Nature, frytki serowe i pomarańczę. Skrapiamy całość oliwą z oliwek goBio, posypujemy świeżą kolendrą Vital Fresh, pokrojonym chilli i pieprzem.
@tiptopchef Dla tych, którzy są głodni eksperymentów, pokazujemy jak przygotować carpaccio z kurczaka @biedronka ##carpaccio ##kurczak ##biedronka ##przepisztiktoka
♬ LEVEL UP - Yoo Soo Kim