Tacosy z paluszkami rybnymi

Czy można zrobić tacos inaczej, niż zwykle? Można! Zobaczcie nasz przepis na tacos z paluszkami rybnymi.

Poziom trudności łatwy
Czas przygotowania 30min
Czas całkowity 45 min

Składniki

paluszki rybne FRoSTY

2/3 ananasa

pomidor – 1 duża sztuka lub 1,5 mniejszego

papryczka chilli zielona – 2 szt.

papryczka chilli czerwona – 2 szt.

papryka słodka czerwona – 0,5 szt.

papryka słodka zielona – 0,5 szt.

sok z 1 limonki

świeża kolendra – 1 krzaczek

placki tortilli mniejsze – 4 szt.

 

Przygotowanie

Paluszki rybne wstawiamy do piekarnika na 200 stopni, na około 11 minut. Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oraz papryczkę chilli kroimy w kostkę. Parzymy pomidora, obieramy go ze skórki, a następnie kroimy w kostkę. Siekamy kolendrę. Wszystkie warzywa i owoce mieszamy w jednej misce. Dolewamy soku z limonki i wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Placki tortilli podsmażamy na patelni jeden na drugim. Bierzemy placek, składamy na pół, kładziemy salsę i wsadzamy dwa paluszki rybne.

@tiptopchef

Szukasz chrupiącej przekąski na filmowy wieczór z przyjaciółmi? Oto ona😉##tacos ##frosta ##paluszkirybne ##przepisztiktoka

♬ April (No Vocals) - The Young Ebenezers