Wytrawne ciasteczka serowe PikNik

Szybka serowa przekąska idealna na każdą okazję.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 10min
Czas całkowity 20min

Składniki

opakowanie ciasta francuskiego

2 opakowania paluszków serowych Pik-Nik Twiller

6 plastrów szynki dojrzewającej

3 łyżki pesto z bazylii

Przygotowanie

Schłodzone ciasto francuskie dzielimy na prostokąty (6).Na każdym rozsmarowujemy łyżeczkę pesto. Pik-Nik Twiller owijamy w plaster szyki i kładziemy na cieście, następnie zawijamy w ciasto. Wierz smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na nim paseczki Pik-Nik Twiller.

 

Opcja nr 2

– 1 opakowanie ciasta francuskiego

– 2 opakowania paluszków serowych Pik-Nik Twiller

– 3 łyżki pasty z suszonych pomidorów

– 2 łyżeczki suszonego oregano

 

Schłodzone ciasto francuskie dzielimy na kwadraty (6).Na środku każdego rozsmarowujemy łyżeczkę pasty pomidorowej i układamy przecięty na pół Pik-Nik Twiller. Zlepiamy przeciwległe rogi ciasta jak kopertę. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 oC, pieczemy ok. 12 minut, aż góra ładnie się zarumieni.