Tatar wołowy z serowym chipsem
Dla miłośników tatara mamy przepyszny serowy dodatek – chips! Zrobicie go bardzo szybko, a efekt finalny całego dania będzie doskonały.
Dla miłośników tatara mamy przepyszny serowy dodatek – chips! Zrobicie go bardzo szybko, a efekt finalny całego dania będzie doskonały.
100g polędwicy wołowej
1 łyżka musztardy dijon
100 g szalotki
10 g szczypiorku
30 g marynowanych borowików
40 g majonezu
10 ml oliwy truflowej
80 g sera Dziugas 12-miesięcznego
Sól i pieprz do smaku
Marynowane grzybki kroimy drobno.
Wołowinę siekamy, dodajemy musztardę, połowę grzybków, posiekaną szalotkę i drobno pokrojony szczypiorek. Solimy i pieprzymy do smaku.
Majonez łączymy z oliwą truflową.
Ścieramy na tarce ser Dziugas 12- miesięczny. Sypiemy go na zimną patelnię. Następnie rozgrzewamy ją, a gdy ser się roztopi i nabierze lekko rumianego koloru, zdejmujemy go szpatułką i wykładamy na ręcznik papierowy. Czekamy aż wystygnie.
Serwujemy tatara z pozostałymi grzybkami, dekorujemy majonezem, szczypiorkiem oraz pokruszonym chipsami z sera.
@tiptopchef Co powiecie na takie połączenie smaków? 😃##tatarwołowy ##serdziugas ##dziugas ##tatar
♬ SOLD OUT - Devin Kennedy