Wrapy z grillowanym wegańskim serem i chrupiącymi warzywami

Jest to jeden z tych przepisów, który na grillu robi się błyskawicznie. W kilka chwil przygotujesz kolorowe, zdrowe i sycące danie.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 20min
Czas całkowity 20min

Składniki

1 opakowanie wegańskiego sera Violife

3 placki tortilli

pół owocu granatu

10 pomidorków koktajlowych

1 marchewka

2 ogórki gruntowe

2 garście ulubionej mieszanki sałat

Sos

3 łyżki sosu sambal oelek

2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

sól

 

Przygotowanie

Ser opiekamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, po 30 sekund z każdej strony. Odkładamy do przestudzenia, następnie kroimy w słupki szerokości 2 cm. Placki opiekamy po 10 sekund z obu stron, aż powstaną ładne paski. Owoc granatu przekładamy do miski z zimną wodą, wyjmujemy ziarna, osuszamy na papierowym ręczniku. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w cienkie paski. Ogórki za pomocą obieraczki kroimy w cienkie plastry.

W misce mieszamy sambal oelek z jogurtem, doprawiamy solą do smaku. Każdy placek smarujemy sosem, po kolei nakładamy warzywa, granat oraz grillowany ser. Zwijamy w rulon, owijamy w pergamin, aby łatwiej można było konsumować wrapa.

@tiptopchef

Grill to nie tylko mięso. Co powiecie na nasze wrapy?##grill ##wrapy ##wege ##violife

♬ SOLD OUT - Devin Kennedy