Wrapy z grillowanym wegańskim serem i chrupiącymi warzywami
Jest to jeden z tych przepisów, który na grillu robi się błyskawicznie. W kilka chwil przygotujesz kolorowe, zdrowe i sycące danie.
Jest to jeden z tych przepisów, który na grillu robi się błyskawicznie. W kilka chwil przygotujesz kolorowe, zdrowe i sycące danie.
1 opakowanie wegańskiego sera Violife
3 placki tortilli
pół owocu granatu
10 pomidorków koktajlowych
1 marchewka
2 ogórki gruntowe
2 garście ulubionej mieszanki sałat
Sos
3 łyżki sosu sambal oelek
2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
sól
Ser opiekamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, po 30 sekund z każdej strony. Odkładamy do przestudzenia, następnie kroimy w słupki szerokości 2 cm. Placki opiekamy po 10 sekund z obu stron, aż powstaną ładne paski. Owoc granatu przekładamy do miski z zimną wodą, wyjmujemy ziarna, osuszamy na papierowym ręczniku. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w cienkie paski. Ogórki za pomocą obieraczki kroimy w cienkie plastry.
W misce mieszamy sambal oelek z jogurtem, doprawiamy solą do smaku. Każdy placek smarujemy sosem, po kolei nakładamy warzywa, granat oraz grillowany ser. Zwijamy w rulon, owijamy w pergamin, aby łatwiej można było konsumować wrapa.
@tiptopchef Grill to nie tylko mięso. Co powiecie na nasze wrapy?##grill ##wrapy ##wege ##violife
♬ SOLD OUT - Devin Kennedy