Burgery wołowe z grilla
Grillowane burgery to świetny pomysł na rozpoczynający się razem z majówką sezon grillowy. To doskonała baza do stworzenia zamkniętych w bułce kolorowych kompozycji.
Grillowane burgery to świetny pomysł na rozpoczynający się razem z majówką sezon grillowy. To doskonała baza do stworzenia zamkniętych w bułce kolorowych kompozycji.
600 g mielonej wołowiny dobrej jakości
2-3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka ostrej papryki
sól, świeżo mielony czarny pieprz
olej roślinny
Dodatki:
4 bułki do hamburgerów
2 pomidory
ćwiartka sałaty lodowej
1 czerwona cebula
garść ogórków konserwowych
2 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy sos sojowy, ostrą paprykę, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Mieszamy składniki tylko do połączenia. Dłońmi nawilżonymi olejem roślinnym formujemy cztery równe kotlety. Burgery opiekamy na rozgrzanym grillu.
Majonez łączymy z ketchupem, powstałym sosem smarujemy bułki. Następnie układamy poszatkowaną sałatę, krążki cebuli, kotlet oraz plasterki pomidora i ogórka konserwowego.
@tiptopchef Dzisiaj burgery z grilla dla wszystkich mięsożerców, którzy kręcili nosem na wersję wege 😉😉##burger ##grillburger ##domowyburger ##grilltime
♬ You - Regard & Troye Sivan & Tate McRae