Deser z mascarpone i mango

Soczyste, dojrzałe mango w połączeniu z mascarpone. Brzmi pysznie, a smakuje jeszcze lepiej.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 15min
Czas całkowity 15min

Składniki

1 dojrzałe mango
200 g maślanych ciastek
200 g śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
łyżeczka aromatu migdałowego
50 g gorzkiej czekolady
dodatkowo
listki mięty
bratki

Przygotowanie

Mango myjemy i kroimy w kostkę. Miksujemy w blenderze. Ciastka maślane drobno kroimy. Ubijamy śmietankę, a następnie dodajemy do niej mascarpone, cukier puder i aromat migdałowy. Całość miksujemy 2-3 minuty. Siekamy czekoladę. Układamy warstwowo w szklance: ciastka, mascarpone, mango. Kończymy warstwą ciastek i posypujemy posiekaną czekoladą. Ozdabiamy listkiem mięty i/lub bratkiem.
@tiptopchef

Piękne soczyste dojrzałe mango w duecie z mascarpone🤗🤗Oto przepis na deser idealny 😍##deser ##mango ##mascarpone ##deserbezpieczenia ##przepisztiktoka

♬ Sunny - Official Sound Studio