Łosoś w sosie migdałowym

Łosoś w sosie migdałowym to idealne danie zarówno na świąteczny stół, jak i na wspaniały domowy obiad.
Łosoś w sosie migdałowym to idealne danie zarówno na świąteczny stół, jak i na wspaniały domowy obiad.
filet z łososia atlantyckiego, porcja rodzinna Marinero
szalotka
1 szklanka śmietanki kremówki Mleczna Dolina Extra
1 cytryna
½ szklanki płatków migdałowych Bakallino
½ szklanki mielonych migdałów
olej rzepakowy Wyborny
masło Mleczna Dolina – do smażenia
sól, pieprz
Łososia doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mielonych migdałach. Rybę smażymy na złoto na mieszance masła i oleju.
Na patelni szklimy drobno posiekaną szalotkę. Zalewamy śmietanką Mleczna Dolina, doprawiamy sokiem z cytryny. Gotujemy, aż zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku. Płatki migdałów Bakallino prażymy na złoto na suchej patelni. Rybę polewamy sosem i posypujemy migdałami.
@tiptopchef Można śmiało częstować wytrawnych gości😀##łosoś ##daniednia ##pomysłnaobiad @biedronka
♬ Cap Guns and Hula Hoops Session (Christmas) - The Young Ebenezers