Schab nadziewany bakaliami

Pyszne danie, które idealnie pasuje do świątecznego menu! Schab nadziewany bakaliami to danie, które koniecznie musicie spróbować zrobić!
Pyszne danie, które idealnie pasuje do świątecznego menu! Schab nadziewany bakaliami to danie, które koniecznie musicie spróbować zrobić!
Schab wieprzowy bez kości pakowany próżniowo Kraina Mięs
2 ząbki czosnku
2 łyżki majeranku
Pół szklanki suszonych moreli Bakallino
Pół szklanki suszonych śliwek bez pestek Bakallino
Pół szklanki orzechów włoskich łuskanych Bakallino
1/3 szklanki bulionu
Sól, pieprz
Olej rzepakowy Wyborny
W mięsie nacinamy otwór w środku, który będziemy nadziewać. Majeranek mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i nacieramy przyprawami.
Bakalie łączymy z bulionem i odstawiamy na 30 minut. Schab nadziewamy owocami. Mięso obsmażamy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Wstawiamy do piekarnika (może być w foliowym rękawie) i pieczemy w 200°C, w zależności od wagi, ok. 45 minut.
@tiptopchef Klasyczne połączenie mięsa z bakaliami, które idealnie sprawdzi się na świątecznym stole😀@biedronka ##schabzbakaliami ##świątecznyprzepis
♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series