Żeberka z grilla z pieczonymi warzywami i sosem tzatziki
Jedno z dań, które najchętniej przygotowujemy na ruszcie. Proste i lubiane przez większość osób.
Jedno z dań, które najchętniej przygotowujemy na ruszcie. Proste i lubiane przez większość osób.
na żeberka:
1 kg surowych żeberek
2 łyżki musztardy
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki oleju
przyprawa do żeberek Kotanyi
sól, pieprz i czosnek z młynków Kotanyi
400 g jogurtu greckiego
2 łyżeczki sosu tzatziki Kotanyi
1 ogórek
Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. Płat żeberek dokładnie obtaczamy w marynacie. Zamarynowane żeberka zostawiamy na około 12h w lodówce. Żeberka wyjmujemy z lodówki minimum godzinę przed grillowaniem. Żeberka grillujemy około 20-25 minut.
@tiptopchef Grillowane żeberka - danie smaczne a przy tym banalnie proste w przygotowaniu #kotanyi #kotanyispiceupmylife #sostzatziki #zeberkazgrilla #rodzinnygrill #wspolpracaplatna ♬ dźwięk oryginalny - TipTopChef cooking series